Saltar a Navegación

acte necesare

Mensaje de error

Notice: unserialize(): Error at offset 44 of 84 bytes en UserController->attachLoad() (línea 307 de /home1/claudiu/public_html/drupal-7.19/modules/user/user.module).

Buna tuturor..sunt noua pe aici. Peste 3 saptamani am bilet de avion pentru spania. La toate agentiile unde m-am interesat..mi-au spus ca nu mai e nev de bilet dus-intors,chiar daca nu am acte acolo. Au zis ca e de ajuns buletinul si o asigurare medicala pe o saptamana. Insa sunt un pic sceptica. Si nu vreau sa ma trezesc acolo ca imi lipsesc nu stiu ce acte si am probleme. Imi puteti spune ce acte am nevoie,in primul rand ca sa stau acolo fara probleme,si apoi ca sa-mi pot scoate actele?

Imagen de riemann

buna lorena,

teoretic nu ai nevoie de bilet dus intors, iar pentru acte acolo ai nevoie de pasaport si un document de la primaria din localitatea unde mergi, cum ca esti inscrisa ca locuiesti acolo (ca un fel de flotat la noi, document ce se obtine pe loc prezentand un contract de inchiriere). vei primi un certificat de rezident, fara drept de munca. acest certificat se da practic pe loc. cam asta este tot.

nu cred ca vei avea probleme pe aeroport.

bafta

 

Mersik frumos pentru raspuns. Sa ai o zi placuta

Buna, Lorena.

Completez un pic ce a spus riemann, pt ca m-am lovit de ele si eram derutata.

La vama nu te intreaba nimeni nimic, unde, ce , cand, de ce.

Am avut aceleasi temeri ca si tine, dar a fost banal.

Nu stiu unde o sa stai, dar daca stai la cineva cunoscut sau amabil, poate merge cu tine la primaria orasului, comunei, satului (depinde unde te vei caza) si secretara primariei iti face un document            "Certificado de empadronamiento".

Cu el, mergi la Oficiul pentru straini din orasul respectiv (de regula capitala provinciei respective), completezi un formular cu datele tale personale, ti se da un numar de ordine si vei fi chemata in maxim 15 minute.

Nu uita sa ai la tine o copie a pasaportului si a acestui certificat de la primarie.

Cele 3 documente se depun la acest oficiu, ti se da o copie si in circa 2-3 zile trebuie sa te intorci sa iti ridici certificatul de rezident . (cei de acolo iti spun data exacta si ora.)

In cazul meu, certificatul de rezidenta l-am ridicat de la Politia locala (iti dau ei adresa), unde vei intalni zeci de romani. Fii acolo inainte de ora care ti se comunica. E coada de regula.

Cu acest certificat de rezident, culmea, ai dreptul de a lucra pe cont propriu, DAR NU SA TE ANGAJEZI!

Pt asta trebuie sa ceri permis de munca , ceea ce presupune sa ai un contract de munca, deci un angajator!

Apoi, trebuie sa te duci la Asigurarile sociale, sa te inregistreze, ti se da un document cu care vei merge la clinica din localitate pt  a cere programare pt a obtine "tarjeta sanitaria". Aceasta ti se va trimite la adresa la care vei locui (si care rezulta din certificat) dupa 2 luni. Intre timp, in baza hartiei de la Asigurari Sociale, poti beneficia de servicii medicale.

Succes.

Siempre que llovio, paro!Main menu 2

Dr. Radut Consulting