Saltar a Navegación

Vreau sa plec din Romania!

Mensaje de error

Notice: unserialize(): Error at offset 45 of 501 bytes en UserController->attachLoad() (línea 307 de /home1/claudiu/public_html/drupal-7.19/modules/user/user.module).

Buna! Cine poate sa-mi spuna si mie daca odata ajunsa in Spania pot gasi la fata locului de lucru sau trebuie sa gasesc inainte de a pleca din tara. Sa presupunem ca as avea din ce ma intretine o luna, e sufient timpul  pentru a gasi un loc de munca sau nu? Vorbesc limba spaniola, franceza si engleza, am studii universitare, insa cred ca as accepta un post si sub nivelul de pregatire pe care il am. Ma ajutati???? Va rog!!!! Multumesc!

Imagen de Teo

In principiu o luna e de ajuns ca sa-ti gasesti ceva de munca aici. Spun in principiu pentru ca trebuie sa tii cont de multi factori. In primul rand la venirea aici trebuie sa iti pregatesti actele necesare fara de care nu prea se fac contracte si nici angajari. Astea dureaza ceva luni. In al doilea rand, pentru inceput, ar trebui sa te multumesti cu un post sub sub sub nivelul de pregatire, adica cu greu se poate accede la posturile calificate caci e o politica mai mult sau mai putin scrisa de a avantaja insertarea in locurile calificate a populatiei bastinase. Apoi depinde deasemenea de orasul in care vei vrea sa te stabilesti, ficare a recursurile propii si diferite metode de a cauta un loc de munca. Un alt sfat ar fi sa nu pleci de acasa daca nu ai pe nimeni de incredere aici care sa te ajute un pic, macar la inceput. Poti incepe cautarea de locuri de munca pe paginile de internet spaniole, au fost publicate aici anterior. Si nu in ultimul rand depinde si de SANSA!!! Mult noroc!!

Imagen de snowdance

Iti multumesc foarte mult pentru faptul ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi... Vorbeai de actele necesare fara de care nu se fac contracte sau angajari... Poti detalia putin?

Imagen de Teo

 Pai in primul rand cand ajungi aici ar trebui sa te prezinti la oficiul de straini din orasul in care te vei stabili prezentand pasaportul si empadronamiento (pe care il scoti prealabil de la Primarie facanad dovada unui domiciuliu unde vei locui, cu acordul propietarului). Astfel vei primi un document, acela foarte controversat acum caci e ca o foaie de hartie, cum ca esti comunitara care rezida in Spania. Acest document nu iti da dreptul de munca! pentru asta, pasul doi, ar fi sa gasesti un patron care sa iti depuna oferta de munca, exact asa se numeste, in baza careia poti cere ulterior permisul de rezidanta si munca. Din acest moment poti sa lucrezi fara alte probleme. E dificil de gasit un patron care sa fie dispus sa astepte cele 2-3 luni in care iti iese rezolutia finala, insa o portita ar fi serviciul domestic, drum pe care l-au preferat majoritatea femeilor imigrante, nu numai romance, ci si din alte parti. Daca ai fi de acord sa lucrezi intr-o casa, stapanii iti poti face ei oferta de munca. Diferenta e ca poti lucra intre timp, pana iti ies documente, caci nimeni nu are dreptul sa controleze astfel de situatii intr-o propietate privata. In timpul asta poti incerca sa iti echivalezi si diploma etc. etc si apoi sa cauti ceva pe masura pregatirii pe care o ai.  Cam astia ar fi, pe scurt, pasii pe care ar trebui sa-i faci. Cauta bine pe paginile acestui for caci vei gasi mult mai multe informatii detaliate.

Imagen de snowdance

Iti multumesc foarte mult pentru informatii... Sper sa pot sa ma descurc pentru ca aici e din ce in ce mai greu, uneori mi se pare imposibil de trecut de ziua de maine... Asta e... :(

Ar trebui sa sti ca din data de 01.01.2009 nu mai este necesar sa soliciti drept de munca in Spania. Doar sa gasesti un post care iti convine si... spor la munca. Asa ca daca inca mai esti in Romania, te sfatuiesc sa-ti faci traduceri legalizate dupa toate titlurile universitare. Succes. 

De ceva timp nu se mai accepta traducerile din romania, trebuie facute aici de catre un traducator autorizat. o prietena de-a mea a trebuit sa le faca iar toate aici.

salutari tuturorMain menu 2

Dr. Radut Consulting