Saltar a Navegación

acte pentru casatorie

Mensaje de error

  • Notice: unserialize(): Error at offset 45 of 501 bytes en UserController->attachLoad() (línea 307 de /home1/claudiu/public_html/drupal-7.19/modules/user/user.module).
  • Notice: unserialize(): Error at offset 44 of 84 bytes en UserController->attachLoad() (línea 307 de /home1/claudiu/public_html/drupal-7.19/modules/user/user.module).

Buna seara! As dori sa va rog si eu ceva.  Am mare nevoie de o informatie, despre un certificat de care am nevoie pentru a ma casatori in Insulele Canare cu o persoana spaniola.    Se numeste "Certificacion Consular--- acreditando si la Ley de su país exige la publicacion de edictos al contraer matrimonio civil en España. "  Vreau sa va intreb daca dv. stiti daca acest certificat se poate obtine si in Romania, si cum se numeste in lb romana, deoarece eu sunt in Romania acum, pentru a obtine celelalte certificate, deoarece imi este imposibil sa merg la consulatul Romaniei in Spania...    Am foarte mare nevoie de acest certificat deoarece anul trecut ni s-a intamplat acelasi lucru si nu ne-am putut casatori.  Nu pot merge la consulat deoarece locuiesc in Las Palmas si nu am unde sa stau doua saptamani pana imi elibereaza certif. si nici nu pot merge de doua ori...in asa putin timp, biletele de avion sunt f scumpe....

Va multumesc din suflet!!!!

Va saluta pe toti cu respect, Iulia

Primul lucru pecare tu tb sa-l faci e sa suni la Ambasada Romana din madrid sa le explici situatia ta iar ei iti vor spune de ce Consulat aparti (eu sunt din Zaragoza si apartin de Consulatul Roman din Barcelona).

Dupa ce ai aflat de ce consulat aparti tb sa suni la Consulatul Roman si sa ceri cita, pt ca fara programare nu te baga nimeni in seama. Suna la Consulat si cere zi si ora cand poti ajunge pt a-ti rezolva problema. Actele necesar ti le vor da in aceeasi zi.

Ti se vor elibera, in aceeasi zi:

-acest certificat,  care este un certificat consular, prin care Consulatul Roman recunoaste cetatenia ta romana

-ti se va mai elibera, deasemeni, un alt certificat care dovedeste ca tu nu ai mai fost casatorita, sau ca esti divortata ori vaduva, in functie de cazul tau

-tb sa ai obligatoriu cu tine Certificatul de nastere international tradus in spaniola si legalizat, care nu este cel mic si galben, ci este unul mare si albastru. Daca nu ai acest certificat, poti sa faci o procura catre o persoana din Romania care sa te imputerniceasca la primaria din localitatea natala pt a-ti ridica acest certificat, e foarte important sa ti se aplice si apostilla de la Haga pe el.  E mai bine sa ti-l traduca si legalizeze acolo pt ca e mai ieftin. Acest certificat apostilat e necesar,  tradus si legalizat, intrucat Consulatul Roman iti va aplica o stampila de recunoastere a autenticitatii lui pe teritoriul spaniol.

In concluzie:

-suna si cere cita la Consulatul de care aparti

-tb sa te prezinti cu tarjeta de rezidenta, pasaport, certificatul de nastere international, apostilat, tradus si legalizat

- costul total este in jur de 140 - 150 E

-ti se elibereaza in aceeasi zi.

Pt oice problema sau daca nu ai inteles ceva anume, contacteaza-ma la ela_crampita@yahoo.com

 

Buna ziua,
 
As dori sa aflu care sunt documentele necesare unui cetatean roman care doreste sa se casatoreasca cu o persoana de origine spaniola. E mai nevoie, dupa intrarea Romaniei in EU, de certificatul de “empadronamiento” care sa dovedeasca domiciliul in ultimii doi ani? Oficierea casatoriei se va face in Spania. M-am “impadronat” in Spania acum 3 saptamani. E o problema?
Unde se depune dosarul?
Va multumesc mult.

Avind in vedere ca te-ai impatronat acum trei saptamani ai nevoie de un certificat consular in care se mentioneaza faptul ca in ultimii doi ani ai locuit in Romania.

Dosarul se depune la Registul civiul in localitatea unde doresti sa te casatoresti.Ptr. asta ai nevoie de :

-certificatul de nastere albastru tradus si legalizat cu apostila de la haga si cu mentiune consulatului precum ca, certificalul original corespunde cu cel tradus(certificatul ti-l poate face cineva de acasa , ptr. asta ai nevoie de procura pe care ti-o elibereaza consulatul sau ambasada romana)

-certificat consular unde se mentioneaza domiciliul ultimilor doi ani(in cazul tau cel de aici nu te ajuta)

-certificat de stare civila pe care ti-l elibereaza consulatul sau ambasada romana.

-copia pasaportului.

La consulat sau la ambasada ai nevoie de:

-certificatul de nastere romanesc(cel albastru,daca nu  este legalizat ,ti-l pot legaliza ei ,dar paltesti in jur de 50euro.)

-traducerea certificatului de nastere.

Certificatul poate fi tradus si legalizat si in tara, mie la consulat mi-au spus ca daca nu e tradus de un anume traducator de pe lista lor nu e valabil,ceea ce era o minciuna toatala.

-pasaport valabil.

- taxe consulare.(in jur de 150 euro)

-multa rabdare

Sper ca nu am omis nimica dar cel mai bine ar fi sa te interesezi la registrul civil.In privinta consulatului sau ambasadei poti gasi informatii pe site-ul oficial.

Consulatul Onorific al României la Valencia

 

 

 

Adresa: C/Colon 9, 5ş- 15Ş, 46004-Valencia
Telefon: 0034 96.353.50.50;
Fax: 0034 96.394.40.44;
E-mail: ruvalcon@wanadoo.es

Consul onorific: dl. Alejandro BARONA FERRER
 

Mersi pt raspuns. Problema e ca ultimii sapte (7) ani am locuit in Germania. Trebuie sa ceri acest certificat consular (care sa dovedeasca domiciul in ultimii doi ani) la Consulatul din Munchen de care apartin? Mersi

Ca sa nu-ti dau informatii eronate, cel mai bine ar fi sa adresezi intrebarea pe site-ul atasat  unde poti gasi mai multe informatii. 

http://madrid.mae.ro/index.php?lang=ro&id=208&page=17&b=1 

Incearca sa intrebi si la registrul civil .

 

Mersi pt raspuns, esti foarte amabil(a). Totusi as mai avea o intrebare : pe pagina web al Registrului Civil se mentioneaza ca am avea nevoie de « Certificados literales de nacimiento de los contrayentes (recientes) «. Eu posed certificatul de nastere ala mare si albastru, dar e emis in anul 2006, ceea ce un e deloc recent. Nu mi se pare logica fraza referitoare la chestia asta. Acest certificat nu are termen de valabilitate, de aia un stiu de ce mentioneaza astia “recientes”. Stii ceva in privinta asta? Mersi anticipat

In cazul tau ca esti extranjera  ai nevoie de certificatul international albastru cu stampila ambasadei sau a consulatului roman iar sotul tau este cel care are nevoie de certificatul de nastere literal actualizat.Daca sotul tau are doar un extract va trebui sa trimita la registrul civil central din madrid o copie cu " libro de familia" si sa ceara un certificat literal actualizat, iar daca il are pe cel literal va trebui sa-l actualizeze la registrul civil din orasul in care s-a nascut.

Sincera sa fiu nici eu nu stiu exact de ce cer certificate acualizate ca doar ne nastem o singura data.Bafta inca o data si consider ca merita sa dai o vizita la registrul civil unde vreti sa va casatoriti, altfel rezolvi treaba fata in fata.

Buna tuturor,

am si eu o intrebare. Si eu vreau sa ma casatoresc in Spania cu un cetatean spaniol. Am inteles de ce documente am nevoie, dar daca sunt in Romania, de unde le pot obtine? De la primaria sectorului meu? Si certificatul consular in care se mentioneaza domiciliul in ultimii 2 ani?

Eu in Spania stau in Bilbao si nu imi este prea la indemana sa merg pana la Madrid, la consulat.

Multumesc anticipat.

O zi buna, Andreea

LA CE NR POT SUNA PTR A CERE SITA ?VA ROG

Buna ziua

Sunt din Romania, dar m-am stabilit in Cartagena - Spania in urma cu 5 luni. Locuiesc impreuna cu un cetatean spaniol si dorim sa ne casatorim. Certificatul de impadronamiento il am de acum 4 luni.

Am citit pe pagina web a Adevarul.es ca oficierea casatoriei se poate face ori  la Consulatul Romaniei ori la o primarie spaniola. Pentru casatoria la primarie vad ca este nevoie de adeverinta de domiciliu pentru ultimii doi ani, in schimb la consulat nu este nevoie de asa ceva.

In cazul in care casatoria are loc la Consulatul Romaniei, ce se poate face pentru ca certificatul sa fie recunoscut de autoritatile spaniole (el fiind redactat in romana)?

Eu am nevoie de acest lucru pentru a avea asigurare medicala, neavand un loc de munca deocamdata

Va multumesc anticipat

Vreau sa va comunic  ca am fost unul din participanti pentru constructia noii Biserici din Barcelona,SF Gheorghe, dupa cate  am inteles  arhitectii sunt  foarte nationalisti doreau sa faca neaparat o firma Spaniola ,desi de la Bucuresti se cerea daca este posibil o firma cu capital romanesc , nu a fost data documentatia in intregime fiind omise anumite puncte pentru licitatie, documentatia fiind  facuta mai pe inteles cu ,,DEDICATIE ,, sunt roman si am considerat ca este o mandrie sa construiesti biserica romanesca aici in Spania ,am avut cel mai mic Pret ,1.410.000 euro pret  ,cu plata la 60 de zile pentru lucrarile efectuate,fara avans in prealabil.  .(IN  Documentatia pretul  lucrarii este Biserica terminata la cheie ) Firma mea este 100% cu capital Romanesc ,90% din personal sunt romani ,am pus un beneficiu de 3-4 % deoarece este pentru biserica ,dar interesele sunt foarte mari  cand e vorba de bani ,acum pe timp de criza Biserica SF Gheorge din Barcelona o sa devina a doua Sagrada Familia de Gaudi,care se face pe donatii si va mai dura 50 de ani pana va fi gata.

-Ma intreb  de ce trebuie sa se permita aceste lucruri ca  Arhitectii Spanioli, sa decida cine face lucrarea? ei fiind Spanioli trag la oala lor,cind e vorma de bani ,, de unde au comisioane Grase care se pot demonstra. -Firma Conspal a fost votata de consiliul Bisericesc  ,la o saptamina dupa deschiderea ofertelor in incinta Bisericii inchiriate din Barcelona  in unanimitate de voturi ,de parintele Aurel Bunda si toti consilierii Bisericii ,s-a facut un proces verbal semnat de toti consilierii si Parintele Aurel Bunda .

 

1. Arhitectii  impreuna cu doamna  Arhitect,Elene  Nedelcu de loc din Buzau , sotia  arhitectului sef au sarit ca arsi ,SAU DENOMINAT EI INSUSI ,DIRECTIA FACULTATIVA DE OBRA ,,PACAT PENTRU PARINTELE AUREL BUNDA CARE SE LASA MANIPULATsau...??? ,,este normal caci nu mai aveau comisione,au facut tot felul de selectii  si smecherii ca sa ma elimine si sa puna firma lor,FIRMA CONSTRUCCIONES RIERA S.A.   A FOST SCOASA DIN LISTA DEOARECE ERA IN SUSPENSION DE PAGO ,incapacitate de plata ,,Surpriza mare  lucrurile sau schimbat  ( ACUM FIRMA RIEra S.A. ,,am documentele  care pot sa demonsterez caci firma pluteste ,,risc 99%  de faliment total ,,FIIND ADMISA ,,,RUSINE FRATILOR CUM ISI PERMIT ACESTI DOMNI SA ISI BATA JOC DE BANII BIETIOLOR ROMANI ) INTREBATIL PE VICEPRESEDINTELE PAROHIEI DE CE NU MAI VINE LA PAROHIA DIN BARCELONA SA SATURAT DE MANIPULARE , fiind eliminate  inca 2 firme Spaniole care au fost clasificate pe locul 2 si 3 .Eu fiind acuzat ca am vrut sa-i mituiesc pe arhitecti ???,doamne fereste ,uitati-va la Pretul pe  care  l-am avut eu ,ce sa mituiesc ? sa le fie rusine ,nu aveam de ce sa le dau comisione,nu mi se pare normal mai ales fiind vorba de Biserica ,desi doamna  Nedelcu mi-a c-am batut seaua  pentru un  comision,10-15% ADICA 200.000€ cind am fost sa ridic documentatia de la biroul lor.   2. Firma care  a fost admisa recent votata inca odata  tot in incinta Bisericii, este mai scumpa la pret cu aproximativ 300.000 euro plus TVA aferent deci in jur la un jumatate de milion de EURO PLUS ,aditionale care vor veni  ,ACUM PE TIMP DE CRIZA  NU CRED CA VA FI USOR SI CU DONATIILE MA GINDESC CUM O SA PLATEASACA BISERICA  JUMATATE DE MILION PLUS,AUTORIZATIA DE CONSTRUCTI ESTE DOAR DE UN AN JUMATE ,TOATE PRELUNGIRILE DE SANTIER VOR COSTA O GRAMADA DE BANI ,DECI CA SI LA SAGRADA FAMILIA. MA INTREB  ARE BISERICA ATITIA BANI DE ARUNCAT ?ACUM PE TIMP DE CRIZA .

3.  FIRMA CARE  ESTE ACTUAL ALEASA  ARE UN CONTARCT  CU OFERTA deschis pentru a face lucrari aditionale , SI A FOST ADMISA  ,contrar caiet de sarcini unde era specificat la LUCRARE TERMINATA LA CHEIE .

4. Firma respectiva fost  declarata in incapacitate de plata,INCLUSIV LUNA TRECUTA ESTE notificata    IN BULETINUL OFICIAL  Spaniol ,este ridicol sincer  ?Sint revoltat cum poate cineva sa isi bata joc de BANII BIETILOR  romani de pe aici ,pe fata ,

5. la sedinta Parohiala din 18.06.2010 unde  au fost prezenti doar arhitectii si Consiliul Parohial pentru a alege firma cistigatoare pentru a doua oara ,cei care au comentat li s-a spus de catre  sotul Doamnei Elena Nedelcu ,spaniol catalan ,in limba romana ,,taci gura ,,nu li s-a permis consilierilor sa vorbeasca ,  nu pentru ca nu fac eu Biserica  dar sunt si eu Roman si ma gindeam sa facem acesta biserica cu cat mai putin bani ,o mare parte din donatii ar fi venit din RO dintre persoanele pe care le cunosc ,oameni cu capital care dupa discutiile mele avute recent cu ei ar fi ajutat Biserica ,o suma importanta era de la UNICARM SATU MARE .

CONFORM LEGISLATIE SPANIOLE O FIRMA CARE ARE DATORII LA SIGURANTA SOCIALA SI FINANTE NU POATE SA IA LUCRARI ,VERIFICATI FIRMA RESPECTIV RECENTA  ACCEPTATA .

NU CRED CA ROMANII DE AICI VOR MAI FACE DONATTII AFLAND CA BISERICA SE PUTEA CONSTRUI CU 1,400,000, MII  SI  TREBUIE  SA PLATEASACA  PESTE 2 MILIOANE DE EURO

 

 

CU DEOSEBIT RESPECT,PENTRU TOTI ROMANII ,I.BENE 

Imagen de imperium

hai sati spun si eu ceva , majoritatea constructorilor din spania cu captial romanesc sau care sunt asa zisi

'patroni"  sunteti toti niste escroci , daca te doare asa de tare dc nu ati facut voi o biserica din bani vostri ? ca slava domnului sunteti destui care aveti firme de constructii pe aici , acum ati vazut ca a luat altcineva caimacul strigati repede " HOTUL" hai mai bine sa o lasam balta {cum sar zice } ea gandestete putin si fa o socoteal , la cati confrati romani ai tras tepe sau eai inselat ?!!!! nu ma refer numai la tine sar putea ca tu sa fii unul dintre cei cinstiti { ce nu prea cred } , apropo  sa stii ca nu e frumos sa arati cu degetul pe alti , si cand faci asa ceva dati macar numele firmei , oricum succes ,noi suntem diaspora care reprezentam ROMANIA { SA NU O EII IN NUME DE RAU ASTA ESTE DUAR O CONSTATARE }

vreau sa parasesc spania!am un an de somaj si as vrea sa stiu daca imi iau tot somajul odata cat timp nu mai am voie sa lucrez in spania?

Alice was source to take home extraordinarily tired of sitting not later than her sister on the bank, and of having nothing to do: on a former occasion or twice she had peeped into the soft-cover her sister was reading, but it had no pictures or conversations in it, `and what is the use of a paperback,' reflecting Alice `without pictures or conversation?'

So she was account in her own mind (as likely as she could, in search the piping hot broad daylight made her have compassion for incline very boring and cock-eyed), whether the pleasure of making a daisy-chain would be importance the trouble of getting up and picking the daisies, when a split second a Milky Rabbit with pink eyes ran even alongside her.

There was nothing so ACUTELY unusual in that; nor did Alice evaluate it so MERE much abroad of the way to heed the Rabbit say to itself, `Oh dear! Oh beloved! I shall be up to date!' (when she meditating it over afterwards, it occurred to her that she ought to have wondered at this, but at the time it all seemed wholly natural); but when the Rabbit in actuality TOOK A LOOKOUT ENTIRELY OF ITS WAISTCOAT- CLUSTER, and looked at it, and then hurried on, Alice started to her feet, for it flashed across her temperament that she had conditions in front of seen a rabbit with either a waistcoat-pocket, or a keep one's eyes open for to take visible of it, and flaming with bauble, she ran across the battleground after it, and fortunately was just in everything to watch it appear down a large rabbit-hole under the control of the hedge. casino affiliate program

In another moment down went Alice after it, not at any time long ago account how in the exactly she was to contemplate c get senseless again.

The rabbit-hole went straight on like a hole someone is concerned some direction, and then dipped suddenly down, so suddenly that Alice had not a hour to think close by stopping herself in front of she organize herself falling down a entirely obscure well.

Either the splendidly was very unfathomable, or she fell greatly slowly, in search she had loads of stretch as she went down to look about her and to wonderment what was accepted to develop next. First, she tried to look down and make out what she was coming to, but it was too grim to behold anything; then she looked at the sides of the well, and noticed that they were filled with cupboards and book-shelves; here and there she dictum maps and pictures hung upon pegs. She took down a jar from individual of the shelves as she passed; it was labelled `ORANGE MARMALADE', but to her great set-back it was empty: she did not like to dram the upset someone is concerned fear of slaying dignitary, so managed to pay no heed to it into anyone of the cupboards as she flatten over and done with it. no deposit bingo

`Okay!' thought Alice to herself, `after such a fall as this, I shall suppose nothing of tumbling down stairs! How grand they'll all evaluate me at place! Why, I wouldn't phrase anything about it, steady if I level unpropitious the best of the domicile!' (Which was merest likely true.)

Down, down, down. Would the lacking NOT IN A MILLION YEARS crumble to an denouement! `I curiosity how many miles I've fallen about this time?' she said aloud. `I must be getting somewhere nigh the core of the earth. Charter out me foresee: that would be four thousand miles down, I think--' (in favour of, you see, Alice had learnt some things of this sort in her lessons in the schoolroom, and though this was not a PERFECT good chance for showing eccentric her familiarity, as there was no united to do as one is told to her, inert it was rectitude praxis to nearly it for) `--yes, that's beside the spot on distance--but then I meditate what Latitude or Longitude I've got to?' (Alice had no approximation what Latitude was, or Longitude either, but mental activity they were scrupulous palatial words to say.) casino promotions

Presently she began again. `I doubt the sanity if I shall decline right-hand AUSPICES OF the planet! How waggish it'll seem to finish a go over wide of the mark among the people that escort with their heads downward! The Antipathies, I think--' (she was instead well-disposed there WAS no one listening, this even so, as it didn't pronounce at all the liberty concisely) `--but I shall take to expect them what the reputation of the wilderness is, you know. Cheer, Ma'am, is this New Zealand or Australia?' (and she tried to curtsey as she spoke--fancy CURTSEYING as you're falling auspices of the air! Do you about you could rule over it?) `And what an uncouth hardly ever mouse she'll assume me inasmuch as asking! No, it'll never do to beg: perchance I shall glimpse it written up somewhere.' no deposit bingo

Down, down, down.

Va rog din suflet sa ma ajutati!Eu sunt divortata din anul 1996.Pentru obtinerea Certificatului de Stare Civila de la Consulatul Roman in Spania am inteles ca trebuie sa prezint hotararea de divort definitiva.Nu o mai am,trebuie sa merg in tara pentru asta sau pot cei de la consulat sa o obtina.Exista o alta cale pentru a obtine acest certificat?

Va multumesc anticipat!

casque beats, Beats Audio System monster beats dr dre est un système de technologie unique de haute performance par HP et Beats by Dr. Dre de développement commun, et seront casque dr dre appliqués à une série de modèles de l'ordinateur HP Pavilion et Envy, par exemple, l'ordinateur portable HP Pavilion dv6 informatique. Pour fournir aux beats boutique utilisateurs avec un bon son pour profiter. Cercle rouge et B, à droite, monster butterfly est le son magique "MONSTER" "HP Nouveau Monde" Conférence sur Février 23, 2011, je crois que le plus PSG Mobile Internet, WebOS, le monster turbine touchpad et le plus impressionnant CoolSense, Beats système audio c'est vraiment une fréquence élevée de mots.Main menu 2

Dr. Radut Consulting