Saltar a Navegación

Carte de identitate

Am si eu niste nelamuriri. Am 22 de ani si locuiesc in Insulele Canare. Am plecat din Romania cu parintii la 13 ani, si la 14 nu mi-am facut buletin. In schimb, la 16 ani m-am intors in Romania ca sa-mi renovez pasaportul si l-am facut in baza unei carti de identitate provizorie. Acum 4 luni, mi-a expirat pasaportul. Deci nu mai am nici pasaport nici carte de identitate provizorie, ca aia este valabila numai un an.

Ok, acum vin intrebarile : Cineva si-a facut vreo data prin consulat carte de identitate? Stie cumva cum se procedeaza? Odata ce am avut carte de identitate provizorie, inseamna, ca acum pot cere una normala? Consta cum ca am una normala dar expirata? Pe pagina consulatului spune ca trebuie sa justific de ce nu pot merge in Romania sa mi-o fac singura si de ce imputernicesc alta persoana sa o faca... Si justificarea este simpla, nu am un leu ca sa plec in Romania! Cum justific asta in scris? Ca am inteles ca am nevoie si de certificatul de nastere romanesc nou, si de amprentele de la politie, si asta nu este o problema, am certificatul bine impodobit, cu apostila, international, albastru si tot tacamul, pot merge la politie pentru amprente, etc. Dar cu justificarea asta cum ramane?

Ah, si inca ceva. Cand m-am prezentat la examenul practic de conducere, nu m-au lasat sa-l dau ca aveam pasaportul expirat de 14 zile.... credeti ca cu un titlu de calatorie m-as putea prezenta? Caci consulatul "nostru" mi-a zis ca nu imi poate da nimic altceva ca sa ma duc la examen, nici macar o hartie pe care spune ca sunt in tramit de renovare a actelor... Se supune ca avem aici un consulat care sa ne usureze problemele legate de acte fara a fi novoiti sa mergem in Romania, dar in schimb cand vorbesti cu ei la telefon si ai o problema cu actele de identitate, singura solutie pe care ti-o dau este: "Nu va faceti griji, ca noi va dam un titlu de calatorie ca sa plecati in Romania sa va faceti singura actele".AAArrrrgggg!!!!!!!! Imi vine sa-i strang de gat!

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!

 Main menu 2

Dr. Radut Consulting