Saltar a Navegación

Divort

Buna ziua!

Problema despre care vreau sa vorbesc nu e noua, insa nu imi ermit financiarf in acest moment sa apelez la un avocat, asa ca am ales aceasta cale pentru a discuta cu persoane care au trecut prin asa ceva sau care au idee despre ce sepoate face.

Sunt casatorita si am doi copii mici. Casatoria s-a incheiat in Romania, dar numai unul dintre copii este nascut in Spania. In vara anului trecut tatal copiilor a plecat in tara si refuza sa se mai ocupe de ei. Intrebarea mea este: ce pot sa fac de aici pentru a initia divortul si pentru a obtine o pensie alimentara sau orice ajutor financiar din partea lui? Cui trebuie sa ma adresez? ot initia actiune de divort in Spania sau trebuie neaparat in Romania?

Va multumesc!

buna ziua,

Actiunea de divort este o actiune personala iar instanta competenta sa o judece este cea de la locul incheierii casatoriei( deci trebuie intentata in Romania, la Judecatoria din orasul in care v-ati casatorit). In situatia in care dumneavoastra locuiti in Spania, trebuie sa contactati un avocat pentru demararea actiunii de divort si sa-i trimiteti acestuia o procura speciala  in acest sens (procura se redacteaza la Ambasada sau Consulatul Romaniei din orasul in care locuiti in Spania), in acest sens nefiind necesara prezenta dumneavoastra in Romania pentru procesul de divort. In cadrul acestui proces, puteti cere si incredintarea copiilor minori si obligarea paratului ( a sotului dumneavoastra) la plata pensiei de intretinere in favoarea minorilor.

Sper ca v-am putut fi de ajutor. Pentru informatii suplimentare ma puteti contacta la tel. 0744232691 sau pe mail la oana0911@yahoo.com

 

 

 BUNA ZIUA,

SUNTEM UN CABINET DE AVOCATURA CU SEDIUL IN MADRID.

CONSULTATIA ESTE IN LIMBA ROMANA

PENTRU SOLUTIONAREA PROBLEMEI TREBUIE INTRODUSA CEREREA DE DIVORT.

INSTANTA COMPETENTA PENTRU DESFACEREA CASATORIEI ESTE CEA DE LA ULTIMUL DOMICIUL COMUN AL SOTILOR,ADICA SPANIA.

AM AVUT FOARTE MULTE CAZURI DE DIVORT,PE CARE LE-AM DUS LA BUN SFARSIT.

LA ASTEPTAM LA CABINETUL NOSTRU.

NR TELF PENTRU PROGRAMARE:676 540 956Main menu 2

Dr. Radut Consulting